Modely iPhone 13 Pro by měly mít o 15–20 % nižší spotřebu energie i při 120Hz displejích

I přes 120Hz displeje by měly modely iPhone 13 Pro a Pro Max podle nové zprávy spotřebovávat o 15–20 % méně energie než iPhone 12 Pro.

Tchajwanský magazín DigiTimes potvrdil své dřívější zprávy o tom, že by nadcházející iPhone měl mít 120Hz displej:

Firmy Samsung Display a LG Display, které nyní nabízejí displeje LTPS OLED pro iPhony, pokračují s převodem kapacity na LTPO na svých 6G OLED linkách určených pro Apple, přičemž převod bude pravděpodobně dokončen v první polovině roku 2021, uvedly zdroje a dodaly že výrobní kapacita poklesne kvůli přidanému oxidu, když se LTPS převede na LTPO.

Zpráva uvádí, že modely Pro budou spotřebovávat o 15–20 % méně energie baterie i při používání těchto 120Hz displejů. Ačkoli to není ve zprávě DigiTimes striktně zmíněno, je to téměř jistě výsledkem přechodu na zobrazovací technologii LTPO a nadcházející čip Apple A15, který by měl spotřebovávat méně energie než současný procesor A14.

Všechny dosavadní modely iPhone obnovují své obrazovky šedesátkrát za vteřinu. Zdvojnásobení obnovovací frekvence by přineslo plynulejší pohyb při navigaci v uživatelském rozhraní iOS, posouvání po obrazovce, hraní her, sledování videí s vysokou snímkovou frekvencí a další.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *