Apple přinese na platformu Mac funkci Face ID a integrovanou mobilní podporu

Apple se začal připravovat na zavedení biometrické autentizace Face ID do zařízení Mac. A nejen to, softwarová podpora pro integraci mobilního připojení by také mohla být součástí budoucího plánu společnosti.

Tato informace byla zmíněna reportérem magazínu Bloomberg, Markem Gurmanem. Autor se převážně zaměřuje na nadcházející hardwarové aktualizace společnosti Apple, jako je tenčí a lehčí MacBook Air s MagSafe systémem a budoucí, větší MacBook Air s 15palcovou obrazovkou.

Funkce Face ID a mobilní připojení jsou zmíněny jen okrajově. Ze zprávy vyplývá, že tyto funkce nebudou nutně k dispozici letos, ovšem do budoucna s nimi pravděpodobně můžeme počítat.

Zatímco Face ID není funkce, po které uživatelé Maců všeobecně touží, celulární konektivita je již dlouho uváděna jako příklad toho, jak Apple údajně zaostává za konkurencí s maličkostmi, jako je právě například integrovaný mobilní modem. Nyní se říká, že společnost Apple pracuje na svém vlastním čip celulárního modemu, ovšem není jasné, kdy a zda by byl k dispozici.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *