Toto je nový iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max

Jak již bylo očekáváno, společnost Apple na své dnešní konferenci „Hi, Speed“ mimo jiné představila i iPhone 12 Pro.

Jak jsme mohli očekávat, iPhone 12 Pro obsahuje mnoho stejných prvků jako standardní iPhone 12. Skvělý displej a profesionální fotoaparát. Nechybí ani čip A14 Bionic, který je nejrychlejší procesor ve smartphonu, jaký kdy byl.

iPhone 12 Pro exkluzivně přináší prvotřídní materiál, ze kterého je vyroben. Má precizně frézované zadní sklo. Tyto smartphony jsou navrženy tak, aby barvy měly vestavěný lesk, a okraj z nerezové oceli vynikne také svým vlastním způsobem. Displeje jsou vybaveny technologií keramického štítu.

Stupeň ohodnocení IP68 pro odolnost vůči vodě a prachu. Podporuje magnetické bezdrátové nabíječky a příslušenství MagSafe.

iPhone 12 Pro obsahuje displej Super Retina XDR. Menší verze obsahuje 6,1palcový displej, 6,7palcovým displejem (s podporou 3,5 milionu pixelů) se nachází u iPhonu 12 Pro Max. Tvarové faktory jsou téměř identické.

Fotoaparát

Funkce Deep Fusion bude pracovat se všemi výpočetními motory s procesorem A14 Bionic, zachycuje tak více záběrů a zpracovává je téměř okamžitě. GPU předzpracovává záběry před jejich spuštěním prostřednictvím Neural Engine. GPU se také postará o následné zpracování. Deep Fusion je součástí všech čtyř kamer, včetně přední kamery TrueDepth.

Kamerový systém iPhone 12 Pro „není jako u žádného jiného zařízení“. Je vybaven ultra širokým fotoaparátem se 120stupňovým zorným polem. Clona f/1.6, která umožňuje o 20 % více světla. Čtyřnásobný rozsah optického zoomu. Větší velikost snímače.

Apple sdělil, že se jedná o dosud nejlepší kameru v jakémkoli smartphonu. Má přepracovaný teleobjektiv a přináší tak lepší portrétní fotografie. Podporuje 5x optický zoom. Podporuje také optickou stabilizaci obrazu. Společnost Apple dále sdělila, že má 87% vylepšení fotografování při slabém osvětlení.

Apple také vytvořil nový systém pro OIS. Nabízí podporu pro posun snímače. Zachová ostrost, potlačí nízko a vysokofrekvenční pohyby a vibrace a udrží obraz stabilní. Stabilizované expoziční časy jsou u fotografií při slabém osvětlení až 2 vteřiny. To znamená úplné zvýšení F-stop ve fotografii. Nahrávání videí by tak podle společnosti mělo nabídnout skutečně „filmový pocit“.

Apple Pro RAW

Uživatelé iPhone 12 Pro získají také větší kontrolu. Apple vyvíjí novou funkci, která umožní fotografům kombinovat výpočetní fotografii a RAW fotografii. Později v tomto roce to bude integrovaná funkce pro modely Pro s názvem Apple Pro Raw. Umožní fotografům pořizovat fotografie ve formátu RAW, ale také využívat Neural Engine a další funkce. Podporují to všechny čtyři fotoaparáty a nedochází ke zpoždění závěrky.

Nahrávání videí s Dolby Vision

Apple nezapomněl ani na nahrávání videí. Víme, že iPhone se používá k nepřetržitému nahrávání obsahu, včetně televizních pořadů, videoklipů a filmů. A společnost Apple nyní posouvá profesionální nahrávání ještě dál.

Nahrávání videí v HDR je nyní k dispozici u iPhonu 12 Pro s podporou 10bitového nahrávání. To je 60krát více zachycení barev než u předchozích modelů. Navíc může iPhone 12 Pro nahrávat v Dolby Vision HDR. A14 Bionic toto umožňuje v reálném čase. To znamená, že fotografové mohou upravovat v Dolby Vision přímo skrze aplikaci Fotky.

LiDAR

iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max podporuje skenování LiDAR. Tato funkce poprvé přišla s novým iPadem Pro na začátku tohoto roku. Umožňuje tak lepší a přesnější umístění objektů v rozšířené realitě. Díky tomu bude profesionální kamerový systém ještě lepší.

Skener LiDAR zkrátí dobu snímání fotografií při slabém osvětlení, protože pracuje ve tmě. Funguje to jak na fotografiích, tak i na videích. Zlepšuje dobu zaostření při slabém osvětlení až 6krát. Vylepšuje také noční režim, včetně portrétní fotografie.

Cena, dostupnost a barvy

iPhone 12 Pro a Pro Max jsou k dispozici v několika barvách, včetně zcela nové Pacific Blue. Profesionální smartphone si můžete zakoupit také ve zlaté, grafitově šedé a stříbrné. Cena začíná na 29 990,- za iPhone 12 Pro a 33 990,- za iPhone 12 Pro Max. Integrované úložiště začíná u každého modelu na 128 GB.

iPhone 12 Pro je možné předobjednat od pátku 16. října a iPhone 12 Pro Max 6. listopadu.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *