Apple představil nový iPad obsahující rychlejší čip A12 Bionic, podporu pro Apple Pencil a další

Společnost Apple během úterní online konference „Time Flies“ oznámila iPad 8. generace s výrazně rychlejším systémem oproti předchozímu modelu, který běžel na čipu A10 Fusion.

Nový tablet je vybaven čipem A12 Bionic, který napájí také řadu iPhone XS, iPad mini 5 a iPad Pro 2018. Podle čísel Apple přináší A12 Bionic o 40 % vyšší výkon a dvakrát rychlejší grafiku.

Apple během prezentace uvedl, že tento nový iPad je až dvakrát rychlejší než většina dnes prodávaných notebooků, třikrát rychlejší než tablety Android a až šestkrát rychlejší než notebooky Chromebook.

A protože čip A12 Bionic obsahuje Neural Engine, což je marketingový výraz Applu pro hardwarový odvozovací motor, který urychluje úkoly strojového učení, získává nejpopulárnější iPad některé funkce, které dříve nemohl provozovat, protože to předchozí procesor neumožňoval

Například vylepšené fotografie, vylepšená rozšířená realita a klasifikace objektů v aplikaci Fotky. Neutral Engine v modelu A12 Bionic je schopen provádět až pět bilionů operací za vteřinu.

Nový iPad osmé generace je také kompatibilní s klávesnicemi Smart Keyboard a klávesnicemi od Logitech pro iPad. Funguje skvěle s Apple Pencil díky všem novým vylepšením v iPadOS 14, který je předinstalován.

A v neposlední řadě, tento nový iPad začíná na pouhých 9 990,- a předobjednat jej můžete zde.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *