Název pro iPhone SE2 se údajně změní

IPhone 8, iPhone X, iPhone 11 a tak dále. Názvy předchozích telefonů značky Apple se měnily na základě vzniku v pořadí. Americký Forbes a další zdroje o „jablečných“ technologiích uvádějí, že plánovaný iPhone9, nebo-li SE2 se bude jmenovat úplně jinak. Změny nastanou údajně také ve fungování iOS.

Každý uživatel zařízení Apple je už roky zvyklý na názvy iPhonů podle toho, kolikátý vyšel v řadě. Redaktor webové platformy amerického Forbesu Gordon Kelly přichází se zprávou o tom, že nic takového se pro iPhone druhé generace řady SE nekoná. Telefon byl doteď prezentovaný jako budoucí iPhone 9 nebo iPhone SE2.

Foto : Daniel Romero, Unsplash
iPhone 11 Pro, iPhone X, iPhone 11

O potenciálu co nejjednoduššího názvu telefonu diskutuje exkluzivně
na svém kanálu YouTube Apple reportér Jon Prosser. Ten jako první o této změně informoval. Odhalil, že firma Apple nevydá žádný iPhone pod výše zmíněnými jmény. Podle Prossera přinese Apple lidem nejlogičtější pojmenování pro mobilní zařízení ze všech. „Bude to jen iPhone,“ tvrdí reportér na YT.

Pokud se podíváme zpětně na název pro nadcházející iPhone SE2 (iPhone9), volba takového jména postrádá logický smysl. Což potvrzuje i to, jak nahlíží na potenciál názvu ‚iPhone‘ Gordon Kelly: „Myslím, že by to byl extrémně chytrý krok ze strany Applu. Konec konců iPhone SE2 zní téměř tak špatně jako iPhone 11 Pro Max a iPhone 9 zní jako neúspěšná snaha ohromit vzhledem k tomu, že iPhone X (10) vyšel už v roce 2017. Navíc k tomu,
co zaznamenává Prosser o schématu pojmenování iPadu, to samé platí
u AirPodů, a stejně tak u iMacu,“ dodal Kelly k reportérovým poznatkům.

Firma Apple ale nezůstane jen u změn týkajících se názvu pro telefon. Forbes uvádí update ze dne 21.února, kdy nová zpráva od zpravodajského serveru Bloomberg přináší informace, které se budou významné nejen pro stávající zákazníky, ale i pro ty potenciální. Společnost Apple se totiž podle bloomberg.com v článku Marka Gurmana rozhoduje nad zásadními změnami ohledně způsobu fungování iOS.

Foto : Yura Fresh, Unsplash
iOS čekají zásadní měny

Počínaje iOS 14 se rozumí tomu, že firma s logem vykousnutého jablka umožní uživatelům nahradit závadné aplikace alternativami třetích stran. Podle bloomberg.com by to tedy znamenalo, že ‚appky‘ jako Gmail nebo Outlook by se mohly stát výchozí e-mailovou službou manísto Apple Mail, Google Mapy by mohly nahradit ty ‚applácké‘, Chrome by mohl nahradit Safari. apod. Pro mnohé uživatele ‚jablíček‘ by tento akt znamenal značně zjednodušený uživatelský život. Běžný spotřebitel Applu zná moc dobře otravnou naléhávací platformu na otevírání všech e-mailů a každé adresy. A život v dalších aplikacích ‚jablečné‘ společnosti je frustrující pro každého, kdo není ‚na palubě‘ s každou službou Apple.

Foto : Daniel Korpai, Unsplash
Apple app

Firma se díky této pro zákazníky otravné funkci už dlouho vyhýbá kroku povolit uživatelům využívat jiné výchozí aplikace, než ty ‚applácké‘.
Forbes uvádí, že pozice Applu se zdá být v současnosti tak dominantní, že je společnost připravena hodit svým spotřebitelům tzv. kost a přilákat tak více zákazníků. Firma se touto změnou zároveň vyhne protisoutěžní kritice.
Jon Prosser upozornil, že informační kanál Bloomberg je nováčkem na scéně. Pravdivost zdroje ale nevyvrátil, ani nepotvrdil. „Pokud je to pravda, byl by to extremně chytrý tah,“ říká ve svém článku pro forbes.com Gordon Kelly.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *