Apple zveřejnil výsledky posledního fiskálního čtvrtletí tohoto roku. Jsou uspokojivé

Apple zveřejnil dlouho očekávané výsledky čtvrtého fiskálního čtvrtletí tohoto roku, ve kterých jsme se konečně dozvěděli, jak dobře se prodává nový iPhone.

Ve finálních číslech tvořily příjmy Applu 46,9 miliard dolarů a zisk 9 miliard dolarů. Jedná se o pokles oproti stejnému čtvrtletí minulého roku, i když tento pokles byl očekávaný.

Nejprodávanějším produktem Applu je samozřejmě iPhone. Těch se prodalo 45,51 milionů, což je opět lehký pokles oproti minulému roku, kdy se jich prodalo 48 milionů. Stejně tak klesl i počet prodaných iPadů a Maců, na 9,28 milionu, resp. 4,89 milionu kusů.

Výrazněji klesl počet ostatních prodaných produktů, čili Apple Watch, iPodů, Apple TV a sluchátek Beats – konkrétně o 22 %. Naopak stouply příjmy z poskytovaných služeb (App Store, Apple Music apod.). Ty jsou po růstu o 24 % na historickém maximu.

Příjmy Applu z čínského trhu klesly oproti minulému roku o 30 %. Čínský trh byl přitom dosud jedním z motorů rostoucích příjmů Applu.

Celkově se tedy Apple svými finančními výsledky téměř dostal na očekávání investorů. I tak hodnota jeho akcií klesla, i když pouze o 2,5 % a pravděpodobně opět stoupnou.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *