iOS 10 upozorňuje uživatele na poškozené Home button

Pokud se vám u nového iPhonu 7 poškodí domovské tlačítko Home button, systém vás na to sám upozorní. Navíc vám nabídne alternativu v podobě domovského tlačítka na displeji.

Apple u nového iPhonu 7 vyměnil mechanické domovské tlačítko za dotykové, což zatím vyvolává smíšené reakce. Asi hlavní výhodou nového tlačítka je menší potenciál k rozbití díky odstranění další pohyblivé části. Ukázalo se ale, že přináší i další výhodu. Pokud se toto tlačítko rozbije, upozorní na to uživatele a navíc k sobě poskytne alternativu v podobě softwarového domovského tlačítka přímo na displeji.

Dosud bylo domovské tlačítko jednou z nejvíc poruchových součástí iPhonu. Zatím si musíme počkat, jestli přechod na dotykové domovské tlačítko opravdu sníží jeho poruchovost – nyní bdou jeho poruchy pravděpodobně vázané na Tapic Engine.

Alternativní softwarové domovské tlačítko může být také předzvěstí budoucího iPhonu, který by podle některých informací měl hardwarové domovské tlačítko úplně vypustit a zabudovat ho do displeje, který by zabíral celou přední stranu zařízení.

iphone

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *