Touch ID lze prolomit pomocí Play-Doh

Autor: Richard Beran

Všichni považují Touch ID za nejbezpečnější metodu zamykání zařízení se systémem iOS, jelikož je mnohem těžší prolomit Touch ID než heslo.

Je toto tvrzení zcela pravdivé?

Minulý týden na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně, nám čínský startup ukázal, že je možné Touch ID prolomit pomocí Play-Doh, což je dětská plastelína. V níže uvedeném videu se můžete podívat, jak Jason Chaikin (prezident mobilní bezpečnostní firmy Vkansee) s pomocí reportéra Arjuna Kharpala odemkne jeden z nejnovějších iPhonu pomocí dětské plastelíny Play-Doh. Sice se tento pokus povede až po několikáté, ale funguje.

Několikrát jsme byli svědky při odemknutí iPhonu pomocí jiné částí těla a kočičí tlapky. Tato Chaikinova metoda je velice záludná, jednoduchá a zloděj by jí mohl snadno využít, ale nemusíte se obávat. Ve videu není vidět, že firma použila k sejmutí otisku prstu odlitek ze speciální zubní pasty, což by bylo pro zloděje nesmírně složité.

Jason Chaikin nám tímto pokusem chtěl ukázat, že prolomit Touch ID jde i s pomocí jednoduchých pomůcek. Na webu firmy Vkansee se uvádí, že každý otisk prstu je jedinečný.

Pravděpodobnost při prolomení Touch ID je 1 z 50 000 a u hesla 1 z 10 000, z čehož vyplývá, že Touch ID je pořád nejbezpečnější.

ZDROJ: iphonehacks

This article has 3 comments

  1. Lucas Reply

    … udělal otisk prstu napoprvé a potom to odemkl

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *