Osobní asistent konkurující Siri, Hound, právě vyšel na iOS

Hound, hlasová vyhledávací aplikace od tvůrců SoundHound, byla včera zveřejněna na iOS. Hound se zaměřuje na rychlé vyhledávání, čímž přímo konkuruje Siri.

Od chvíle, kdy Siri vyšla, si uživatelé stěžují, že by toho od ní chtěli více. Bohužel, dostává zatím jen malé updaty, které její schopností moc nevylepšují. S nedávno zveřejněnou zprávou, že brzy přijde i na Macy, se více a více společnostní snaží vytvořit aplikaci, která by ji konkurovala. Sice zatím podle průzkumů uživatelské spokojenosti oproti Google Now a Cortaně vítězí, objevují se však aplikace, jež chtějí vyplnit mezery, které obsahuje. Aplikace jako Hound.

Hound má jednoduché UI s jediným tlačítkem, které zmáčknete, chcete-li položit otázku. Aplikace je schopná najít vše, na co si vzpomenete. Počasí, hotely, dokonce i výživové parametry potravin. Například, když se zeptáte: „Najdi mi blízké asijské restaurace, ale ne korejské nebo japonské, co jsou otevřeny večer“. Siri by vám našla i japonské a korejské, vyloučit z hledání by je nezvládla. Hound to umí.

Nicméně aplikace má jeden problém – pořád je to aplikace. Siri je stále při ruce, člověk k jejímu používání nemusí spouštět žádný program. Tuto výhodu žádný osobní asistent třetích stran nikdy mít nebude.

Hound je dostupný zdarma na iPhone a iPad.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *