Aplikace Piezo opouští Mac App Store. Nelíbí se jí jeho podmínky

Další aplikace opouští Mac App Store. Její aplikace Piezo, která umožňuje nahrávání audia ze spuštěných aplikací, ale i z běžně těžce zachytitelných aplikací jako je Safari, Chrome nebo FaceTime. Nyní ji bude možné stáhnout jen na jejích webových stránkách.

Proč ta změna? Podle autorů aplikace: „Hlavní důvod, proč jsme vůbec Piezo vytvořili, byla naše touha umožnit nahrávání audia z ostatních aplikací, vše v limitech toho, co Mac App Store umožňuje. Rádi jsme naší aplikaci uživatelům poskytovali – nějaký čas vše probíhalo v pořádku. Nicméně Apple změnil svoje pravidla. Nyní nemůže na aplikaci pracovat tak, jak bychom chtěli.“

„Časem Apple provedl změny i do Mac OS X systému, čímž několik klíčových funkcí našeho programu přestalo zcela fungovat. Bylo na čase něco udělat.“ Aplikace je proto momentálně ke stažení jen na jejích webových stránkách. To jí dává možnost implementovat funkce, které Mac App Store nepovoluje.

Poslední dobou se pro podobný krok rozhoduje čím dál více aplikací. Například aplikace Sketch se rozhodla Mac App Store opustit z toho důvodu, že obchod nabízí lidem špatnou uživatelskou zkušenost.

Nicméně Apple si problém začíná uvědomovat. V prosinci firma oznámila změnu ve vedení těchto platforem. Doufejte, že to situaci vyřeší.

zdroj: appleworld

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *