Příjem průmyslu s mobilními aplikacemi bude tento rok 50 miliard dolarů

Data ze společnosti App Annie naznačují, že příjem globálního průmyslu s mobilními aplikacemi bude tento rok 50 miliard dolarů. V roce 2020 pak 101 miliard dolarů. Počet celkových stažení se z loňských 111 miliard zvedne v roce 2020 na 284 miliard.

App Store si následujících pět let udrží vedoucí pozici, nicméně Google Play a další Android obchody budou expandovat a to díky čím dál větší profilaci jejich zařízení.

Tato předpověď přišla jen měsíc poté, co Apple oznámil rekord v prodejích App Storu. Během dvou vánočních týdnů vydělal více než 1.1 miliard dolarů.

App Annie také uvádí, že výše příjmu z aplikací v Číně brzy překoná příjem z Ameriky. Čína již překonala USA v počtu celkových stažení, ale průměrně nižší ceny aplikací znamenají, že příjem zde není tak vysoký. To se brzy změní.

Firma nakonec uvádí, že celkový počet smartphonů a tabletu na celé planetě bude v roce 2020 6.2 miliard. Dnes je to 2.6 miliard. Nejrychlejší růst zaznamenají lidé v Indii, Indonésii, Číně, Mexiku, Brazílii a Turecku.

Vstupujeme do post-pc éry, kde smartphone a tablet bude hlavní internetové zařízení.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *