Mají uživatelé zájem o nadcházející iPhone 5se?

iPhone 5se bude menší a levnější varianta smartphonu od Applu a představen má být v polovině března. Mají o něj uživatelé ale zájem?

Na webu 9to5Mac právě probíhá anketa, ve které se respondenti můžou právě k zájmu o nadcházející 4palcový iPhone 5se vyjádřit. Apple jako vždy podrobnější informace o tomto modelu tají, nicméně mnoho jich již z více či méně důvěryhodných zdrojů uniklo.

Zatím s poměrně vysokou jistotou můžeme tvrdit, že se bude jednat o model velikosti iPhonu 5, čili bude mít displej s úhlopříčkou 4 palce. Pravděpodobně také ponese název 5se (special edition), nikoliv 6c, jak se původně předpokládalo. Také víme, že se vzhledem bude lišit od iPhonu 6, nebode se tedy jednat pouze o jeho zmenšenou verzi. Co se týče konfigurace, tak můžeme očekávat nejnovější čip A9 a oproti verzi 5s i lepší fotoaparát. Cena je zatím neznámá, podle jednoho čínského webu ale může být nižší než u iPhonu 6.

A teď už k výsledkům ankety. Více než polovina uživatelů jednoduše nemá o menší iPhone zájem. K tomu dalších více než 12 % zatím počká na přesné specifikace, poté je srovná se specifikacemi vlajkových modelů a podle toho se rozhodne dále.

Necelých 20 % respondentů plánuje iPhone 5se koupit jako náhradu za jejich současný 4palcový iPhone, takže se bode jednat spíše o přirozenou obměnu zařízení jakožto spotřebního zboží. Nicméně necelých 10 % plánuje diskutovaným modelem nahradit jejich současný větší iPhone, takže budou přecházet z modelu 6/6s/Plus. To by znamenalo, že je opravdu zaujala hlavně menší velikost.

Přes 5 účastníků ankety zvolilo možnost „ostatní“, může se jednat např. o uvědomělé uživatele méněcenných operačních systémů jako je Android.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *