Jaké nové funkce přináší tvOS 9.2?

Apple pro svou Apple TV zveřejnil update tvOS 9.2. Jaké nové funkce přináší?

Podpora bluetooth klávesnic

Některým lidem psaní pomocí Siri Remote moc nevyhovuje. Ovládání hlasem také není vždy stoprocentní a občas jsou situace, kdy člověk prostě nemůže hulákat na svoji televizi, jednoduše třeba proto, aby neprobudil svojí rodinu.

V tvOS 9.2 nově můžete k Apple TV připojit bluetooth klávesnici. Je celkem milé, že se Apple lidem snaží dát co nejvíce možností, jak zařízení ovládat.

Složky na aplikace

Do teď nebyla žádná možnost, jak v Apple TV organizovat své aplikace. Někomu to může být jedno, ale někdo jich může mít stovky a čert aby se v tom pak vyznal. Nyní lze konečně aplikace seskupovat do složek jako na iOS.

Podcasty

Pokud při uklízení svého domu rádi na pozadí posloucháte skrze Apple TV hudbu, nově máte možnost poslouchat i podcasty. tvOS 9.2 dostal podobnou aplikaci Podcast kterou najdete na iOS.

MapKit

Tohle bude zajímat více vývojáře než „běžné“ uživatele. Vypadá to, že nový systému bude podporovat rozhraní MapKit, což je nástroj, pomocí kterého lze do aplikací přidat mapy. Co to přesně znamená pro Apple TV ještě nevíme, ale vývojáři to jistě brzy zjistí.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *