K iPhonu 7 budou sluchátka s Lightning konektorem, ve vývoji jsou i bezdrátová sluchátka

Poslední dobou se objevilo spousta nových zpráv o nadcházejícím iPhonu 7 a jeho sluchátkách. Jaké jsou nejaktuálnější informace?

Podle dosud dostupných informací to vypadá, že iPhone 7 nebude mít 3,5mm jack konektor pro sluchátka, který bude nahrazen univerzálním Lightning konektorem. Důvodem je snížení tloušťky zařízení. Současná Apple sluchátka EarPods začnou být vyráběna právě pro Lightning konektor, což mnoho uživatelů nepřijalo pozitivně a dokonce proti odebrání 3,5mm konektoru vznikla petice, která již má 200 tisíc podpisů.

I když součástí balení iPhonu by měly být právě sluchátka EarPods pro Lightning konektor, ve vývoji jsou také bezdrátové Bluetooth sluchátka. Ty by měly být podobné klasickým EarPods, akorát by se jednalo pouze o dva nespojené „špunty“ do uší. Ty by pravděpodobně bylo nutné dokoupit zvlášť.

K tomu si ještě Apple nedávno nechal patentovat novou technologii pro své sluchátka. Ten pokrývá jejich poněkud netradiční tvar – před vlastní membránou by se nacházelo prodloužení s ohebným kloubem – a mají poskytnout zvýšenou schopnost filtrace okolního zvuku.

Tento rok budou tedy pravděpodobně sluchátka pro Apple velký tématem. Je možné, že více o nich budeme vědět už v březnu, kdy má údajně být představen kromě druhé generace Apple Watch i 4palcová verze iPhonu, která zatím dostala označení 6c.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *