Aplikace Apple News kvůli chybě špatně počítala počet uživatelů

Viceprezident Applu Eddy Cue včera zveřejnil zprávu, ve které přiznává, že nová zpravodajská aplikace Apple News počítala nepřesně počet aktivních uživatelů. Dobrou zprávou pro společnost ale je, že reálná čísla jsou vyšší, čili je aplikace populárnější, než se dosud myslelo.

To je zatím jediná informace, kterou o reálném počtu aktivních uživatelů víme – konkrétní číslo není známé. Apple údajně na opravě pracuje. Podle Cua je ale lepší počet uživatelů podcenit než přecenit a společnost je prý až na tuto chyba dosud s novou aplikací spokojena.

Znát přesné číslo počtu aktivních uživatelů je důležité hlavně kvůli vydavatelům, kteří Apple News využívají – pro ty je to zásadní informace. Pro některé totiž mohl být nízký počet uživatelů důvodem k nevyužití této aplikace. Během prvního měsíce aplikaci využívalo podle Tima Cooka v USA 40 milionů uživatelů a byla rozšířena i do Velké Británie a Austrálie. Po korekci bude tedy toto číslo pravděpodobně ještě vyšší.

Na webu 9to5mac právě probíhá anketa, ve které se uživatelé můžou vyjádřit k tomu, jestli a jak často Apple News využívají. V současnosti více než 50 % respondentů aplikaci využívá aplikaci často nebo alespoň občas.

Zatím je aplikace dostupná pouze pro některé anglicky mluvící země, u nás standardně k dispozici není. Lze ji získat změnou domovského regionu na podporovaný či pomocí tweaku pro jailbreaknuté zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *