Apple může být donucen najmout manažery různých ras

Jednomu z investorů se nelíbí, že výkonní manažeři Apple jsou většinou bílé rasy a žádá po něm větší diverzitu ve vedení společnosti.

Požadavek na větší rasovou diverzitu mezi výkonnými manažery Applu byl údajně vnesen poté, co se syn investora Antonia Aviana Maldonada II dotázal, proč jsou téměř všichni výše postavení pracovníci Applu bílí. „Chci politiku Applu v tomto ohledu trochu popohnat,“ řekl Maldonado.

Apple ale tvrdí, že se větší rasovou diverzitu snaží podpořit již dlouho. Nicméně nemá žádnou moc nad tím, jestli uchazeči dané místo přijmou, jak také společnost sdělila Komisi pro bezpečnost a výměnu, která má na tyto záležitosti dohlížet.

O rasové diverzitě ve vedení Applu se mluvilo již nedávno, když Twitter najal ředitele Applu pro tyto záležitosti, Jeffreyho Siminofa. Kolem něho se utvořila jistá kontroverze, když se zjistilo, že se jedná o bílého muže.

Nicméně je otázkou, jestli kvóty jsou řešením pro tento složitý problém – navíc, když je navrhne syn finančně zajištěného investora v mladistvém věku a bez větších zkušeností.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Je to dobře. Většina z nás si totiž vůbec nedovede představit, co opravdová diskriminace vůbec je.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *