iPhone 6 a rozdíly v jeho fungování v USA

Zeptali jsme se našeho externího spolupracovníka Gabriela Pöthe na viditelné rozdíly v používání iPhone 6 po návratu z jeho služební cesty z Floridy, Miami

AR: Jaké máš dojmy ze Siri? V Americe by měla fungovat lépe než zde.

GP: Siri funguje na rozdíl od českého trhu naprosto skvěle. Najde cokoliv. To, co doporučí platí. Stejně tak výpočet tras za zvoleným cílem. Jediným problémem zůstává výslovnost českých – pro USA cizích kontaktů. Snad to opraví Siri až bude v češtine. Jinak Siri je schopná odpovědět na jakýkoliv váš dotaz, ekosystém iOS je zde dotažený k dokonalosti.

IMG_8399

AR: Jaký je zásadní rozdíl při běžném používání iPhone?

GP: Všudypřítomné reklamy iBeacon. Telefon po odemknutí nabídne dle polohy nejrůznější služby od restaurací, čerpacích stanic po slevy v obchodech. S tím se u nás nesetkáme.

AR: A jak funguje ApplePay, které je u nás nedostupné?

GP: iPhone a Apple se snaží být co nejvíce uživatelský přínosný, ale absence ApplePay v České republice je dost zásadní, negativní věc. V Americe naleznete jeho podporu ve většině obchodů a dá se říci, že když naleznete dva podobné obchody, půjdete rozhodně do toho, který ApplePay nabízí. Uživatelé iPhone žádají komfort, a proto by jim měl být nabízen.

IMG_8400

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *