iPhone 7 bude podle dodavatele opravdu vodotěsný

Společnost Catcher Technologies, která bude dodavatelem některých částí konstrukce iPhonu, tvrdí, že nadcházející iPhone bude opravdu vodotěsný, jak již naznačovaly některé minulé zprávy. Kromě toho budou použity nové materiály pro zakrytí antén.

Catcher Technologies mají podle taiwanských deníků dodávat 30 až 35 % konstrukcí pro nadcházející smartphony od Applu, což by znamenalo, že by byl jejich majoritním dodavatelem. O vodotěsnosti zařízení se mluvilo již dříve, ale o změnách v použitém materiálu dosud žádný zpravodaj nemluvil.

Určitou míru vodotěsnosti mají již nové iPhony 6s a 6s Plus, jak již bylo mnohokrát vyzkoušeno. Nicméně kompletní vodotěsnost by vyžadovala významný zásah do designu zařízení, aby se utěsnily veškeré porty, tlačítka i ostatní otvory.

Zpráva o nových použitých materiálech nahrává fámám o tom, že by tělo nadcházejícího iPhonu nemuselo být kovové. To by byla velká změna, vzhledem k tomu, že od iPhonu 5 Apple používá hlavně hliník – v novém iPhonu 6s/6s Plus dokonce jeho novou, odolnou slitinu s označením Aluminium 7000-series.

Potenciálně může další krok k vodotěsnosti být učiněn již v modelu 6c, který s velkou pravděpodobností bude představen již před začátkem letních prázdnin.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *