Samsung závodí s Applem o výrobu chytrého prstenu

Samsung si nechal patentovat „chytrý prsten,“ kterým by se daly ovládat některé funkce smartphonů, tabletů i chytrých televizí. O podobné prsteny se v současnosti zajímají i Apple, Google a Microsoft, takže v blízké době můžeme očekávat podobný souboj, jako nyní probíhá na trhu chytrých hodinek.

Patent schválil Samsung americký patentový úřad začátkem tohoto měsíce. Kromě ovládání současných zařízení se počítá i s jeho využitím v „inteligentních domácnostech,“ jejichž boom se v následujících letech očekává.

Patent chytrého prstenu od Samsungu má po hranách několik tlačítek a dotykových senzorů. Popsána je i interakce se smartphony, nicméně na konkrétnější informace si musíme ještě počkat. Např. chytré televize od Samsungu už je možné ovládat pomocí chytrých hodinek, takže je otázkou, jestli bude prsten tuto funkčnost spíše rozšiřovat nebo nahrazovat.

I když to zatím vypadá, že Samsung bude s chytrým prstenem na trhu dříve než Apple, ve výsledku to tolik znamenat nemusí. Přeci jen byl první i s chytrými hodinkami a Apple ho se svými Apple Watch nakonec stejně vytlačil.

Zdroj: patentlyapple.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *