Oregonská policie zatkla kriminální gang přeprodávající iPhony do Hong Kongu

Oregonská policie zatkla organizovaný kriminální gang, který se právě chystal poslat do Hong Kongu iPhony v hodnotě 750 000 dolarů. Ty měly být prodány na černém trhu.

Podle serveru Portland Tribune byl na Washington Square mall ze začátku měsíce spatřen podezřelý muž, který nakupovat několik iPhonů s dárkovými kartami. Vyšetřovatelé ho sledovali až k jeho autu, kde našli více než 470 iPhonů v hodnotě 290 000 dolarů a Apple dárkové karty za 585 000 dolarů.

Muž, spolu s jeho komplicem, poté polici odsouhlasil pomoci při vyšetřování. Nasměroval je do blízkého obchodu FedEx, kde zkonfiskovali „stovky krabic s iPhony, které mířily do Hong Kongu“.

Předpokládá se, že dárkové karty byly zakoupeny kradenými kreditními kartami. iPhony pocházely z dvou Apple Storů.

iPhony jsou pro zloděje ideálními předměty. Prodávají se za vysokou cenu a poptávka po nich je extrémní, zejména v Asii, kde Apple zažívá boom. Navíc firma má limitovanou distribuční síť – Apple Story fungují jen v 16 zemích – což vytváří pro pašeráky lukrativní příležitosti. iPhony zakoupeny legálně v jedné zemi mohou být s obrovským ziskem přeprodány v zemi druhé.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

  1. Hades Reply

    Za to muze ciste Apple ze ma všude po svete tak rozdilny ceny

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *