Podle analytičky příští rok začnou prodeje iPhonů klesat

Prodeje iPhonů dosud každým rokem od jeho vydání rostly. Obzvlášť nejnovější modely 6 a 6s v prodejích překonaly vlajkové modely všech ostatních značek. Nicméně to se má podle Apple analytičky příštím rokem změnit a prodeje smartphonů od Applu mají poprvé oslabit.

Podle Katy Huberty, analytičky společnosti Morgan Stanley, mají ve fiskálním roce 2016 klesnout prodeje iPhonů o 6 %, resp. o 2,9 % v kalendářním roce 2016. To je odvážné tvrzení, vzhledem k tomu, že zájem o smartphony od Apple dosud pouze stoupal. Důvodem mají podle ní být vyšší ceny na „neamerických“ trzích jako Čína a zvyšující se počet smartphonů na obyvatelstvo.

Nicméně Katy není prvním analytikem, který předpovídá prodejní pokles iPhonů. Pacific Crest v srpnu tvrdil, že Apple nemůže zopakovat úspěch iPhonu 6 – nyní už můžeme říct, že se mýlil – a další známý analytik, Ming-Chi Kuo, zase řekl, že prodej iPhonů klesne oproti vánoční sezóně minulého roku- což zatím vypadá, že se také nepotvrdí.

Katy Huberty ale nepředpovídá začátek konce Applu. Celkově podle ní mají příjmy Applu stoupnout celoročně o celé 2 %, hlavně díky Apple Watch a Apple TV.

Zdroj: cultofmac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *