Končí éra klasických televizí?

O tom, že sledovanost klasických televizních kanálů velmi rychle klesá, se mluví už dlouho. Tento fakt nahrává technologickým společnostem – podle nového průzkumu si plánuje 14 % amerických domácností do poloviny příštího roku pořídit digitální mediální přijímač, jako je např. Apple TV. Sleduje ještě ve vaší rodině klasickou televizi někdo jiný než vaše babička?

Tyto údaje, které poskytla společnost Parks Associates, potvrzují tvrzení Tima Cooka o tom, že se nová Apple TV 4. generace prodává výborně. Apple má totiž podle nedávné zprávy mezi digitálními mediálními přijímači největší podíl – téměř třetinový.

V současnosti má digitální mediální přijímač 31 % amerických domácností. Od ledna je to růst o 4 % – to znamená, že by k vyplnění zmíněného průzkumu musel prodej těchto zařízení vzrůst několikanásobně, nicméně vzhledem k rostoucí popularitě služeb jako Netflix to není nereálné. Digitální mediální přijímače mají být navíc častým dárkem během vánočních svátků.

Ve zprávě jsou zařízení rozdělena do dvou kategorií, základní a prémiové. Jako základní modely jsou označeny Google Chromecast a Amazon Fire TV, které poskytují pouze základní funkce pro přehrávání video obsahu. Prémiové modely jako Roku 4, NVIDIA SHIELD nebo právě Apple TV 4  oproti tomu nabízejí i funkce navíc, jako je např. streamování videa v rozlišení 4K.

V současnosti mají alespoň jedno zařízení připojené k internetu dvě třetiny amerických domácností a mezi nimi je nejčastější zařízení pro streamování video obsahu Xbox a PlayStation.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *