Americký miliardář tvrdí, že by Apple měl stáhnout Twitter z App Storu

Mark Cuban, americký investor a dolarový miliardář, zveřejnil sérii tweetů, ve kterých po Applu žádá stažení aplikace pro Twitter – údajně kvůli porušování smluvních podmínek App Storu. Zda tím útočí na Twitter, na Apple nebo na obě společnosti není úplně jasné.

Miliardář svůj útok začal ironicky právě na Twitteru. Ve čtyřech tweetech si postupně stěžuje, že na Twitteru se neustále zveřejňuje nevhodný obsah, který porušuje mimo jiné smluvní podmínky App Storu. Apple by podle něj měl tedy iOS aplikaci pro Twitter z App Storu stáhnout – Apple prý má s cenzurou aplikací zkušenosti, i když Cuban žádné konkrétní případy neuvedl. „Když Instagram zvládá cenzurovat nahotu ve svých fotkách, tak by odstraňování nevhodných příspěvků měl zvládnout i Twitter,“ tvrdí dále.

Po zveřejnění těchto příspěvků se o tomto tématu – opět na Twitteru – pohádal s jiným investorem, Chrisem Saccem. Tuto krátkou hádku zakončil tím, že ho přirovnal k v současnosti značně nepopulárnímu kandidátovy na amerického prezidenta, Donalda Trumpa. Na závěr napsal, že pointou jeho příspěvků bylo to, že Apple je cenzor App Storu a že se diví, proč se rozhodli necenzurovat právě Twitter aplikaci.

Cuban se odvolává na 14. a 15. bod podmínek App Storu, které se týkají právě ochrany před osobními útoky. Apple opravdu už v minulosti nějaké aplikace z tohoto důvodu z App Storu stáhl, nedávno např. aplikace, které zobrazují vlajku Konfederovaných Států Amerických (jižní státy USA, které bojovali proti těm severním v americké občanské válce) v „urážlivé a nevhodné cestě“.  Stalo se tak po rasově motivované střelbě v USA dříve tento rok.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *