Aktualizace Google Photos, která vám uvolní místo v zařízení a funkce Shared Albums jsou konečně k dispozici i pro iOS

Před několika týdny Google představil novou funkci pro úsporu místa v jejich aplikaci Google Photos pro Android. Nejlepší funkce pro majitele 16GB iPhonů a iPadů, kterou si mohli přát, je konečně k dispozici i pro ně. Google také přidal funkci Shared Albums, která funguje pro iOS, Android a web, což vám velice snadno umožní sdílet svá alba či fotografie s přáteli i rodinou.

Google Photos vám umožní nahrát své soubory z osobní knihovny ve vysokém rozlišení do cloudu bezplatně do velikost 15 GB. Google Photos vám umožňuje přístup k vaší knihovně přes aplikaci pro Android, iOS a přes web, bez toho, aniž by vám fotografie zabraly celé úložiště vašeho zařízení. Nová funkce, která je nově k dispozici pro iOS, umožňuje sdělit Google Photos, když vám dochází místo v telefonu, nebo když jednoduše chcete uvolnit místo ve svém zařízení stisknutím tlačítka, které smaže fotografie z vašeho zařízení, které jste již dříve nahráli do cloudu a uschová jen ty fotografie, které v aplikaci dosud nejsou nahrané.

Placená verze iCloud Photo Library od Applu nabízí také možnost pro optimalizování volného místa, což je velice užitečné, hlavně pro 16 GB či 32 GB zařízení, ale Apple vám zdarma umožní využívat pouze 5 GB, poté se ceny pohybují od 99 centů až na 9,99 dolarů za 50 GB až 1 TB.

Nejnovější verze také obsahuje funkci, která byla představena již v září: Shared Albums. Tato funkce vám umožní přizvat přátele či rodinu, se kterými chcete sdílet své fotografie a alba, která vytvoříte v Google Photos.

Neplacená verze iCloud Photo Sharing od Applu funguje podobně, umožňuje vám sdílet fotografie a videa mezi zařízeními iOS a Mac.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *