Podle analytika se během prvního roku prodá 21 milionů Apple Watch

Apple Watch byly vydány koncem dubna tohoto roku. Analytik Horace Dediu odhaduje, že rok po jejich vydání bude mít Apple na kontě 21 milionů prodaných kusů svých chytrých hodinek, které celkem vytvoří příjem 8,4 miliardy dolarů.

Průměrná prodejní cena hodinek totiž bude podle analytika 400 dolarů. Tento průměr nejvíce ovlivňují nejpopulárnější modely Sport, které stojí 349 nebo 399 dolarů, v závislosti na jejich velikosti. Analytik dále tvrdí, že Apple Watch nejsou konkurentem pro klasické hodinky, protože si je většinou kupují zákazníci, kteří předtím žádné hodinky nenosili – konkrétně asi 30 % z nich.

Další analytik, Ben Bejarin ze společnosti Creative Strategie, odhaduje dokonce celkem 100 milionů prodaných kusů Apple Watch začátkem roku 2017. To je výrazný rozdíl oproti odhadu Dediua, nicméně Apple v současnosti dominuje rychle rostoucímu trhu chytrých hodinek.

Apple Watch přispívají podle uživatelů i k jejich lepšímu zdravotnímu stavu. Jeho zlepšení zaznamenalo 85 % uživatelů, 27 % se dokonce podařilo shodit tělesnou hmotnost. Na závěr ještě jedna zajímavá informace – většina, celých 82 %, z uživatelů, kteří si Apple Watch koupili bezprostředně po jejich vydání, je někomu darovali jako dárek. Zda jejich koupě byla opravdu takto původně myšlena nebo hodinky někomu darovali, protože s nimi nebyli spokojeni, o tom se statistika nezmiňuje.

Zdroj: appleinsider.com

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *