V Apple Storu se každý týden objeví necelých 450 nových aplikací pro Apple TV

Zatím to vypadá, že původní obavy o nedostatku aplikací pro novou Apple TV se nenaplní. Každý týden se jich totiž objeví necelých 450 nových, přičemž necelých 40 % z nich jsou hry. Vlastníte nějakou Apple TV? Má u nás v současnosti kvůli omezené funkčnosti vůbec toto zařízení cenu kupovat?

Několik týdnů po vydání Apple TV 4. generace, která poprvé dostala přístup do App Storu, počet aplikací pro ni neustále roste. V současnosti už je v App Storu pro tvOS – operační systém nové Apple TV – více než 2600 aplikací a každý týden přibývá v průměru přibližně 450 nových.

Podobně jako v iOS, většina z těchto aplikací jsou hry – konkrétně 38 %. Ty mohou využívat nový ovladač Siri Remote, který funguje podobně jako ovladač pro Nintendo Wii, nebo plnohodnotné herní kontrolery třetích stran. Když se k tomu přidá velká obrazovka, dá se o nové Apple TV hovořit i jako o herní konzoli.

Nicméně když se podíváme na statistiku stahování, zjistíme, že nejvíce stahované jsou aplikace z kategorie „zábava“, která je v celkovém počtu aplikací až druhá. Z této kategorie pochází dokonce 28 z 50 nejstahovanějších aplikací, kdežto her je v této top 50 pouze 8. Třetí nejpočetnější kategorií je „vzdělávání“, nicméně s velkou mezerou za prvními dvěma kategoriemi.

Zajímavé je, že aplikace většinou nevyužívají v iOS tolik populární freemium platební model, kdy je základ aplikace zdarma a později se přímo v ní dokupují různé funkčnosti, ale bývají rovnou prodávány za malé částky pod 3 eura. Nicméně najdou se i velké aplikace v hodnotě 60 euro.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *