Jak přehrát hudbu z vašeho iPhonu / iPodu na iMacu

Na iPhone existuje nespočet přehrávačů hudby a rádií jako je Pandora, Spotify atd. Některé z těchto programů nemají adekvátní program na Mac OS X (i když výše uvedené mají). Je i pohodlnější a rychlejší spouštět hudbu na iPhonu, protože mnozí z nás tak činí dnes a denně. Jenže pak si sednete večer ke svému iMacu či Macbooku a rádi byste si hudbu přehráli i tam a ejhle, jak na to? Řešení je poměrně jendoduché, ale ne standardní a proto o něm hodně uživatelů neví.

Propojte tedy svůj iPhone pomocí lightning kabelu s iMacem. Pak postačí, pokud na iMacu spustíte program QuickTime Player a v menu Soubor kliknete na Nový zvukový záznam. V otevřeném okně kliknete na šipku vedle červeného tlačítka a vyberete svůj iPhone / iPod. Pak ještě pod červeným tlačítkem zesilte zvuk a pusťte hudbu na svém iPhonu.

Pokud jste vše udělali dobře, slyšíte hudbu přes reproduktory svého iMacu. V redakci máme k iMacu připojené reproduktory BOSE, takže toto řešení využíváme opravdu rádi.

Užijte si poslech.

 

This article has 2 comments

  1. Petr Reply

    Na svém 5sku se mně hrizla aplikace music a nemůžu teď přehrávat hudbu co s tím? Mám ios 9.2 jak prosím obnovím původní nastavení apky nebo co s tím?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *