Zákazníci Apple Pay během Black Friday příliš nevyužívali

Platební služba Apple Pay zatím příliš populární není. Během „svátku slev“ Black Friday byla totiž využita pouze u 2,7 % platebních transakcí, kde ji bylo možné použít. To je nejméně za celý rok 2015.

Tuto informaci poskytla společnost InfoScout. Ta stejnou statistiku poskytla i minulý rok, kdy byla platební služba od Applu během Black Friday využívána mnohem více – ve 4,9 % kompatibilních platebních transakcích. Nicméně tehdy byla tato platební služba nová a zákazníci byli zvědaví a chtěli ji vyzkoušet.

stažený soubor

Svoji platební službu má i Google. Nicméně tato služba s názvem Andoird Pay byla využívána ještě méně – pouze ve 2 % kompatibilních transakcí. Zde žádné data pro porovnání s minulým rokem neexistují, protože společnost začala uživatele smartphonů s Androidem sledovat až letos. Co se týče ostatních mobilních platebních platforem, tak nejvíce používána během Black Friday ta od PayPalu.

Platební služba Applu je zatím dostupná v anglicky mluvících zemích, brzy ale přijde i do Číny, Singapuru, Hongkongu a do Španělska.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

  1. Franta Pepajednička Reply

    ona ta popularita časem naroste, je to praktičtější a bezpečnější než používán platebních karet

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *