Rekordní počet uživatelů přechází z Androidu na iOS

Nový průzkum společnosti CIRP potvrzuje to, o čem se mluví již delší dobu – počet uživatelů, kteří mění své smartphony s Androidem za iPhony, neustále roste. A to velmi rychlým tempem.

Podle tohoto průzkumu více než čtvrtina majitelů iPhonu 6s, kteří si ho koupili během prvního měsíce po uvedení do prodeje, byli předtím uživateli smartphonu s Androidem. To je o 12 % více než po spuštění prodeje iPhonu 6. V předchozích letech bylo množství těchto přecházejících uživatelů mnohem menší až zanedbatelné, jedná se tedy o rychle rostoucí trend posledních dvou let.

„iPhone 6s a 6s Plus přitáhl více uživatelů Androidu než v minulém roce,“ řekl Mike Levin, spoluzakladatel společnosti CIRP. „To nám poskytuje další informace o velmi úspěšném zahájení prodeje iPhonu 6s a 6s Plus. Velká část těchto zákazníků byli uživatelé přecházející z Androidu na iOS.“ Během prvního víkendu se prodalo 13 milionů iPhonů 6s a 6s Plus, čímž byl překonán předchozí rekord stanovený iPhonem 6 a 6 Plus, 10 milionů prodaných kusů.

O rychle rostoucím počtu těchto přecházejících uživatelů mluvil už i Tim Cook, když oznamoval spuštění aplikace usnadňující přechod mezi těmito dvěma platformami.

Průzkum proběhl mezi 300 respondenty z USA.

Zdroj: appleworld.today

This article has 2 comments

  1. tea_cup Reply

    Lidi začínají chápat, že Android je zasekanej a pomalej.

    • Tomas Reply

      Ano, pokud si koupí jakýkoliv telefon s nesmyslnými úpravami, slabým hardwarem a nebo levný čínský nesmysl, pak ano. Více než tři roky mám zařízení NEXUS a jede stále spolehlivě bez jakéhokoliv problému. Obyčejný „uživatel“ dokáže zaneřádit jakýkoliv telefon stejně jako počítač.

      Nyní jsem k tomu přidal pracovní Blackberry

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *