Vývojáři přestávají dávat svoje programy na Mac App Store

Vývojáři UI design nástroje Sketch oznámili, že se chystají svůj program stáhnout z Mac App Storu a distribuovat si ho sami. Nejsou první, poslední dobou se pro podobný krok rozhodlo více vývojářů, například autoři programu Panic.

Společnost uvedla několik faktorů, které je v tomu dovedly. Jako hlavní problém vidí striktní limitace, které jsou na programy prodávané přes Mac App Store uvedeny.

Uživatelé o program nepřijdou, jen pro něj budou muset chodit na stránky Sketch. Updaty budou řešeny nástrojem implementovaným přímo do programu.

Krok to není překvapující. Apple svoji pozornost věnuje zejména App Storu s mobilními aplikacemi. Nedávno mnoho aplikací poškodil certifikační bug, který v Mac App Storu koloval. Další problém, na který si mnoho vývojářů stěžuje, je doba, kterou Apple na zhodnocení aplikace má a to týden. Nemohou tím vydávat potřebné aktualizace okamžitě.

Zatímco vývojáři mobilních aplikací nemají jinou možnost, jak distribuovat své alikace, autoři programů na Mac mají. Proto toho začínají více využívat. Sketch nebude poslední.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *