Microsoft spustil iOS Cortanu pro vybrané beta testery

Cortana je osobní asistent podobný Siri od Applu. I když má jakožto aplikace třetí strany některá znevýhodnění, Microsoft plánuje spuštění její verze pro iOS. Vybraným beta testerům proto tento týden poskytl její první verzi.

Cortana je pojmenována podle jedné z postav populární herní série Microsoftu, Halo. O spuštění registrace beta testerů pro ni jsme vás informovali začátkem listopadu. Těchto 2 tisíce testerů bohužel mohlo být pouze z USA.

V současnosti je iOS Cortana schopna zpracovat přirozený jazyk a umí vytvářet upomínky, události, uspořádat emaily a zprávy, reagovat na internetové vyhledávání a některé další věci. Jedná se zatím o její první verzi – na což jsou upozorněni i samotní testeři – a proto je příliš brzo Cortanu jakkoliv hodnotit.

Microsoft plánuje pro svého osobního asistenta multiplatformní využití, což znamená, že by spolu byly Cortany z osobního počítače s Windows a z iPhonu synchronizované. Navíc Microsoft testuje zároveň i Cortanu pro Android. Datum jejího vydání pro veřejnost zatím nebylo oznámeno.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

  1. TheMachine Reply

    jsem na ni docela zvedavej, je mi sympatictejsi nez siri

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *