Apple TV aplikace nyní podporují přihlášení přes Facebook s novým SDK pro tvOS

Facebook dnes představil svůj vlastní SDK (systémový vývojový nástroj) pro tvOS nové Apple TV. V článku na blogu na svých vývojářských stránkách Facebook uvedl, že pomocí Facebookového SDK na tvOS bude umožněno vývojářům vytvářet „působivé“ sociální zkušenosti včetně nástrojů, jako jsou přihlašovací údaje, sdílení a analýzy.

Jednou z oblastí, ve které nová Apple TV nenaplnila očekávání je psaní textu, a to zejména při přihlašování do služeb a aplikací. SDK Facebooku pro tvOS však uživatelům umožňuje rychlé přihlášení pomocí svých údajů. Pokud si uživatel vybere Facebookový způsob přihlášení, obdrží unikátní osmičíselný kód, se kterým by pak mohl autorizovat vstup ve svém smartphonu nebo tabletu. Nebylo by tak nutné používat klávesnici na obrazovce Apple TV pro vstup do aplikací se všemi přihlašovacími údaji.

SDK Facebooku na tvOS také umožní vývojářům implementovat možnost uživatelům sdílet obsah z Apple TV na jejich Facebookových profilech, jako například videa, fotografie, herní skóre a další.

A konečně, SDK Facebooku pro tvOS umožní vývojářům snadněji sledovat jejich aplikaci a zapojení uživatelů. Vývojáři, kteří budou používat nový SDK, budou moci vidět, jaký typ uživatelů užívá jejich aplikace.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *