Popularita bankovních aplikací pro Apple Watch stoupá

Podle nedávné zprávy od společnosti Juniper Research dosáhne v roce 2017 počet přístupů do bankovních aplikací pomocí chytrých hodinek 10 milionů. V roce 2020 to má být dokonce 100 milionů přístupů.

Podle této zprávy počet přístupů do bankovních aplikací pomocí chytrých hodinek za posledních 12 měsíců stabilně stoupá. Největší vliv na to má dubnové vydání Apple Watch, které si získali velikou popularitu a v podstatě ovládly trh s chytrými hodinkami.

Zpráva ale upozorňuje na to, že ačkoliv tento trend stále roste, většina uživatelů vnímá přístup do bankovní aplikace pomocí Apple Watch pouze jako zajímavý doplněk, nicméně závažnější bankovní operaci by pomocí hodinek neprováděli. Dále ale autor zprávy mluví o tom, že podle něj v budoucnu bude nárůst používání bankovních aplikací pomocí chytrých hodinek rychlejší, než je nárůst používání těchto aplikací pomocí smartphonů – obzvlášť u mladých lidí.

Zpráva zmiňuje ještě dvě zajímavé věci – v roce 2020 má podle ní mít více než třetina dospělé populace po celém světě bankovní účet a používání v SMS při správě bankovního účtu bude na ústupu.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *