iPhony tvoří většinu pracovních smartphonů

iPhony a iPady tvoří dvě třetiny pracovních zařízení. I když je to stále většina, za poslední tři roky tento podíl klesl o 11 %. Jaký pracovní mobil jste od svého zaměstnavatele dostali vy?

Tato statistická data poskytla společnost Good Technology. Podle ní tvořila iOS zařízení ve třetím čtvrtletí tohoto roku 66 % veškerých aktivovaných pracovních zařízení, což je růst o 2 % oproti minulému čtvrtletí. Tento růst se tradičně opakuje každý rok s příchodem nové verze iPhonu. Podíl aktivovaných pracovních Android zařízení pro třetí čtvrtletí tvořil 31 % a Windows zařízení měly podíl 2 %.

15067-11108-151124-Good-l

Nicméně i když mají iOS zařízení na tomto trhu stále majoritní podíl, ten dlouhodobě klesá. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2012, kdy byl historicky nejvyšší, tvořil dokonce 77 %. iPady v té době představovaly 90 % všech nových pracovních tabletů, ale příchod levných tabletů s Androidy ho snížil na současných 71 %.

Když se podíváme na jednotlivé sektory, tak zjistíme, že nejvíce iOS zřízení je ve veřejném sektoru, ve finančnictví a ve školství. Android naopak tvoří většinu (i když méně výraznou) v dopravním sektoru.

Data byla získána z 6 200 společností z 189 různých zemí.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *