Banky se obávají Apple Pay

Podle nového průzkumu považuje velká část bankéřů technologické firmy za největší hrozbu. Banky proto plánují navyšovat rozpočty pro svá IT oddělení. Využíváte nějakou moderní funkci vaší banky?

Apple rozšířil svoji platební službu po USA a Velké Británii i do Kanady a Austrálie, v únoru má přijít do Číny a hned poté také do Singapuru, Hongkongu a do Španělska. Dá se proto konstatovat, že tato Apple Pay má potenciál stát se majoritní bezkontaktní platební službou.

Není proto překvapením, že v nedávném průzkumu společnosti Temenos uvedlo 27 % britských bankéřů na vedoucích pozicích technologické společnosti jako hlavní hrozbu. 58 % těchto bankéřů proto plánuje příští rok navýšit rozpočet pro jejich IT oddělení. To je nejvíce od roku 2008.

Hlavním problémem podle nich je, že banky nemají takové prostředky jako Apple a nemohou tedy jednoduše konkurovat službám jako Apple Pay. A nejen to, celých 19 % bank má prý problém držet tempo s mobilními zařízeními jako jsou např. Apple Watch.

Do finančního sektoru se navíc nedávno zapojil i čínský výrobce smartphonů Xiaomi a další společnosti ho jistě budou následovat. Klasické banky se tedy v budoucnu budou muset mnohem více snažit, aby zůstaly konkurenceschopné.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. Stinaslav Reply

    Je to jedině dobře. Obzvlášť u nás mají banky pocit, že se vůbec nemusí snažit a zákazníci jim budou s radostí platit. Už aby byl Apple Pay i u nás.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *