Facebook vydal novou verzi Messengeru, která je určena pro firmy

Facebook dnes představil speciální verzi komunikačního softwaru Facebook Messenger, který je určen pro práci. Jak informoval server TechCrunch, aplikace je pojmenována Work Chat a je k dispozici pro Android na Google Play Store, zatímco na verzi pro iPhone se pracuje a plánuje se, že brzy vyjde.

Je to v podstatě rozšíření aplikace Facebook at Work, obchodní verze Messengeru, která je měsíce testována.

Navzdory názvu Work Chat se aplikace chová a vypadá úplně stejně jako mobilní software Facebook Messenger pro spotřebitele ale omezuje vaše chaty pouze na lidi v rámci jedné společnosti.

Work Chat umožňuje pracovníkům rychlou výměnu zpráv, sdílení fotek či videí, hlasové hovory a dokonce i zasílání nálepek. Také je umožněno vypnout upozornění, když nechcete být rušeni, nebo jestli jste zrovna na dovolené.

Je zajímavé, že Facebook obrací svou pozornost do firem po tom, co je mnoho let zanedbával. Ale jak se hranice mezi pracovištěm a domovem smazávají, stále více nových vývojářů navrhuje obchodně zaměřené verze softwaru pro domácí použití.

Ale na rozdíl od spotřebitelů, kteří očekávají a vyžadují bezplatné služby podporované reklamou, korporace dostávají typicky obchodní aplikace na základě předplatného. „Likes“ na Facebooku by se také mohly do budoucna ukázat jako nový, významný zdroj příjmů.

Samozřejmě že Facebook čelí těžkému boji, protože v kancelářích mu do značné míry dominují platformy Microsoftu a Googlu, zatímco novinky jako Slack, Microsoft Yammer a Salesforce Chatter soutěží, aby se staly de facto standardy pro mezi-kancelářskou komunikaci.

Pokud jde o Facebook at Work, platforma je v současné době v testování firmami Heineken v USA, HootSuite, Linie v Latinské Americe a Royal Bank of Scotland. Ti plánují mít 30.000 zaměstnanců užívající Facebook at Work v březnu 2016, přičemž cíl je cca 100.000 lidí do konce příštího roku.

Jak jsme psali, Work Chat pro iOS bude teprve vydán.

Zájemci si mohou do iPhonu stahovat současnou aplikaci Facebook at Work zdarma.

Zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *