Časté zamrzání iPadu Pro po dobití

Krátce po zahájení prodeje iPadu Pro si kupující začali stěžovat na problém, že iPad Pro po dobití přestane reagovat a vyžaduje tzv. `tvrdý` restart k obnovení funkčnosti.

Apple nyní reagoval na tyto stížnosti dokumentem, ve kterém sdělil, že se snaží vyřešit problém a `tvrdý` restart je jen prozatímní opravou.

“iPad restartujte tak, že společným podržením tlačítek Uspání/Probuzení a Home button po dobu nejméně deseti vteřin, dokud se vám nezobrazí Apple logo.”

Apple si je vědom této chyby a snaží se ji vyřešit.

Po nabití se zasažený iPad Pro jeví jako úplně zaseknutý, neodpovídá dotykům a dalším interakcím. Obrazovka zůstane tmavá dokud nebude proveden reset. Problém se zdá být docela rozšířený, jak je vidět na stránkách Apple podpory, fórech MacRumors a Reddit.

Oba 32 a 128GB (Wi-Fi I LTE) modely iPadu Pro běžící na iOS 9.1 byly tímto postiženy a není jasné, zda problém souvisí s hardwarem nebo softwarem. Software je spíše pravděpodobný, uživatelé iPhonu 6s a 6s Plus měli podobný problém minulý měsíc, jejich smartphony se náhodně vypínaly a zamrzaly.

Apple v současnosti pracuje na iOS 9.2, který má tento problém vyřešit. My jen dodáme, že iPad Pro v naší redakci AppleReportu tento problém nemá.

Zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *