Apple přestal prodávat Smart Locks – chytré zámky

V průběhu minulého týdne jsme zjistili, že Apple přestal ve svých obchodech i na internetu prodávat dva populární Smart Locks – chytré zámky. Zámky August Smart Lock od společnosti August Home ani Kwitset Kevo Wireless-Enabled Deadbolt Lock od společnosti UniKey Tech. už nejsou uvedeny na webových stránkách společnosti Apple, i když byly 13. listopadu oba stále na prodej.

August Smart Lock a Kwikset Kevo jsou zámky fungující i přes bluetooth, které umožňují uživatelům odemknout dveře pomocí iPhonu. Není jasné, proč se Apple rozhodl přestat prodávat tyto zámky, ale mohlo to být ve snaze vyzdvihnout pouze produkty, které nabízejí HomeKit kompatibilitu. Kwikset Kevo a August Smart Lock nepodporují HomeKit a nemohou být tak používány s jinými HomeKit zařízeními.

Ačkoliv Apple už neprodává Kwikset Kevo či August Smart Lock, tak i nadále prodává Schlage Sense Smart Deadbolt, což je další Smart Lock, který umožňuje kompatibilitu s HomeKit. Schlage Sense Smart Deadbolt je ve skutečnosti jediný zámek, který nabízí integraci HomeKit. Společnost August představila druhou generaci zámku, který již zahrnuje integraci HomeKitu a když toto začnou zasílat zákazníkům, je možné, že Apple bude nadále nabízet August Smart Lock ve svých obchodech.

Apple také stáhl ze své on-line nabídky wi-fi zásuvku Belkin WeMo, což naznačuje, že může přestat nabízet několik dalších výrobků pro domácí připojení, které rovněž nebudou nabízet HomeKit, aby zabránili matení svých zákazníků.

Zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *