iPad Pro: zkušenosti po 3 dnech používání

Před pár dny jsme do redakce zakoupili iPad Pro, a tak vám přinášíme pár postřehů. Nejprve jsme začali řešit ochranu našeho velkého miláčka ve formě jakéhokoliv obalu. Ovšem vhledem k tomu, že tentokrát Apple situaci velmi podcenil, v oficiálních obchodech nemáte z čeho vybírat. Rozhodli jsme se tedy stočit náš zájem na internet, konkrétně na amazon.co.uk. Výhodou tohoto obchodu je, že neplatíte navíc clo, na rozdíl např. od amazon.com, kde můžete zaplatit i vyšší poštovné, o době dodání nemluvě (sídlí v USA). Objednali jsme tedy:

Silikonový obal 

Klasický oboustranný obal 

Skleněný štít na displej 

Doba dodání je uvedena kolem 19. listopadu, což je příjemné. V současné době střežíme iPad Pro jak oko v hlavě, aby se z jedné či druhé strany nepoškrábal. Výše uvedené zboží jsme vybrali úmyslně jako cenově dostupné a po obdržení vám budeme informovat recenzí těchto doplňků.

Za nezbytný považujeme Apple Pencil, který jsme objednali přímo od Apple a budeme rádi, pokud nám dorazí do vánoc.

Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli k zakoupení iPadu Pro bylo čtení časopisů v aplikaci Publero a dalších. Pokud jsme si na našem iPadu Air 2 chtěli přečíst časopis, neustále jsme museli jednotlivé stránky zvětšovat a posouvat. Pokud hovoříme o komfortu, ten jsme zde tedy neměli. Situace se ale změnila s příchodem iPadu Pro. Jelikož rozměrově odpovídá formátu A4, čili časopisům, žádné omezení zde již tedy není a časopisy lze číst při otočení na výšku bez přibližování.

Photo 15.11.15 15 56 47      IMG_9778

Z představení iPadu Pro si možná vybavujete, že na jedné z fotografií byla na iPadu zobrazena hra – létání s raketou v rozbořeném městě. Kupodivu jsme tuto hru nenalezli v nově otevřené kategorii her pro iPad Pro. Po troše hledání se nám jí podařilo najít. Jmenuje se Breakneck

Photo 15.11.15 15 42 11    478250-ipad-pro

a naleznete jí zdarma ke stažení na AppStore. Hra má na iPadu Pro opravdu znamenitou grafiku a užijete si jí. Z dalších her jsme zkoušeli např. Applem doporučený Badland  a i tato hra nás mile překvapila, co se grafického zpracování týká. Vzhledem k tomu, že naprostá většina her na AppStore je ovládaná dotykově, hraní na iPadu Pro má jednu podstatnou výhodu. Vzhledem k velikosti displeje si při hraní nezakrýváte herní plochu rukama a pocit z hraní je tak intenzivnější. Příjemnější je i to, že vidíte lépe možné nástrahy v hrách, které na menším zařízení můžete mít nechtěně zakryté rukou. Stereozvuk ze 4 reproduktorů je také o něčem jiném, dá se říci, že si na svůj Playstation 4 několik dnů ani nevzdechnete (i když se těšíme na PS4 na Fallout 4 a BlackOps III)

4k videa přehrávaná na iPadu Pro? Ale zajisté. Rozlišení iPadu je 2732×2048, rozlišení 4k je 3840×2160. Plný 4k tedy iPad Pro není, ale popravdě to vůbec nevadí, hlavně když vezmeme v úvahu, že své rozlišení má na displeji o velikosti 12,9 palců, kdežto velikost 4k televizí bývá i přes 70 palců. Vyzkoušeli jsme video TimeScapes  v přehrávací aplikaci ProPlayer.  Předně nás zarazila kvalita reprodukovaného zvuku, který nasadil tabletům vysoký level. Samotné přehrávání 4k videa bylo plynulé a pastvou pro oči. Vykreslené detaily jednoduše přitahují vaší pozornost a ve spojitosti s kvalitním zvukem vás film plně vtáhne do děje.

Možností využití iPadu Pro je samozřejmě mnoho a my se vám po nějaké době opět přineseme další recenzi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *