Apple představil aplikace a hry optimalizované pro iPad Pro v nové sekci v App Storu

Po včerejším uvedení iPadu Pro na trh Apple dnes večer spustil dvojici nových kategorií uváděných v App Store, které využívají masivní 12,9 palcový retina displej, který obsahuje nový iPad Pro.

První kategorie obsahuje hry, které jsou optimalizované pro iPad Pro. Apple prezentuje, že velikostí a výkonem se hraní na iPadu Pro na zcela novou úroveň. Aplikace vystupující v této sekci zahrnují Shadowmatic, Geometry Wars, Horizon Chase a spousty dalších. Apple říká o hraní her na iPadu Pro toto:

„Velikost a síla iPadu Pro vám umožní vychutnat si hraní v úžasném, novém měřítku. Začínáme s hrami, díky jejichž dechberoucí grafice, velkolepému zvuku a dalším možnostem vytváří neuvěřitelné zážitky.“

Druhá kategorie obsahuje aplikace optimalizované pro iPad Pro. Podsekce této kategorie obsahuje aplikace, které využívají Apple Pencil, včetně uMake, Evernote, Paper od 53, Notability a další. Apple dále uvádí to, co tvrdí, že jsou „desktop aplikace“, včetně jejich vlastního balíku produktivních aplikací Numbers, Pages a Keynote, stejně jako Microsoft Word, Excel a Power Point. Další aplikace zahrnují AutoCad 360, Pixelmater a OmniFocus 2. Apple sdělil o produktivitě na iPadu Pro následující:

„Kreativita a produktivita stoupají, když spouštíte aplikace na iPadu Pro. Sestavili jsme některé z našich oblíbených, které využívají jako výhodu obrovský retina displej a ohromující výkon. Na iPadu Pro, vše od malování přes multitasking po sledování videí je ohromující zážitek.“

Zajímavé je, že obě tyto kategorie obsahují aplikace, které nebyly výslovně aktualizovány pro iPad Pro, ale stále podle Applu vypadají dobře na novém zařízení.

Apple včera zahájil online a maloobchodních prodej iPadu Pro. Recenze byly poněkud smíšené. Recenzisti tvrdí, že to není nezbytná náhrada notebooků a Apple na to reagoval tak, že to je kvůli omezení na iOS.

Dodatek redakce: i nám se omezení na iOS nezamlouvá, je mnoho možností, jak iOS vylepšit a stačila by vypnout různá blokování, které Apple udělal. Jakožto majitelé iPadu Pro vytvoření nových kategorií vítáme, ale po shlédnutí se dá říci, že moc obsáhlé tyto kategorie nejsou, hry jsou navíc dražší než obvykle. Přidáme-li k tomu, že není k sehnání žádný obal a další příslušenství, dá se spekulovat, že Apple hlavně honil plán ohledně uvedení na trh a na ostatní už nezbyl čas.

upload-11

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *