Potřebujete poslat peníze kamarádovi? Pomocí Apple Pay to brzy půjde

Podle zprávy z Wall Street Journal Apple plánuje spustit další službu pro mobilní placení, podobnou Apple Pay, ale pro posílání peněz mezi kamarády a rodinou. Firma momentálně domlouvá s americkými bankami všechny specifikace. Spuštění se plánuje na příští rok.

Služba by se mohla stát přímým konkurentem pro Venmo od PayPalu nebo pro platby Facebook Messengeru. Dokonce i Gmail nabízí možnost posílání peněz mezi lidmi přímo ze svého emailového klienta.

Podle Wall Street Journal Apple o projektu diskutoval s několika americkými bankami, mezi kterými byly Wells Fargo, Chase, Capital One a JP Morgan. Zatím to vypadá, že banky nebudou muset platit žádné poplatky za zprocesování platby. To se liší od Apple Pay, kde za každou transakci malý poplatek platí.

Co se týče technické realizace, jednou z možností je, že se Apple se ujme již existujícího systému „clearXchange“, který k ověřování plateb používá emailové adresy nebo telefonní čísla. Apple se jistě službu snaží udělat super jednoduchou a tak by mohlo stačit jen Apple ID.

Apple Pay je nyní dostupné jen v USA a UK. Do konce roku 2015 má přijít do Austrálie a Kanady. Další země se plánují příští rok.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *