Jony Ive: Apple Pencil je přirozeným rozšířením tužky a papíru

Jony Ive, hlavní designér Applu, poskytl rozhovor deníku The Telegraph. Mluvil v něm hlavně o novém iPadu Pro a Apple Pencil.

Stylus Apple Pencil, který stojí 3 tisíce korun, je podle něj rozšířením tužky a papíru. Funguje stejně přirozeně, ale poskytuje nové možnosti. Také byl prý velkou technologickou výzvou.

Jony Ive jakožto návrhář samozřejmě v minulosti pracoval se spoustou stylusů. Ty ale podle něj dostatečně nefungovaly jako ta nejintuitivnější činnost – práce s tužkou a papírem. Apple Pencil tak prý díky speciálním technologiím funguje.

Jony Ive a jeho tým proto do teď vždy pracovali s klasickou tužkou a papírem. S příchodem iPadu Pro se to ale změnilo. Začali ho pro své návrhy používat v té nejjednodušší formě – jako tužku a papír. A to je podle něj to nejdůležitější.

Apple-Pencil-image-001

Mluvil i o nabíjení Apple Pencil. To probíhá přímo přes konektor iPadu Pro, díky čemuž stylus z tabletu „trčí“, což hodně uživatelů zkritizovalo. Jony Ive prozradil, že tento způsob nabíjení Apple zvolil hlavně kvůli tomu, aby uživatelé nemuseli nabíjet dvě zařízení zároveň.

Zdroj: idownloadblog.com

This article has 1 comments

  1. tea_cup Reply

    tohle je dobry mozna tak pro grafiky, ale urcite ne pro sirokou verejnost

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *