iPhone v dohledné době AMOLED displej mít nebude

Podle spolehlivého analytika bude iPhone používat minimálně další tři roky nadále displej s technologií TFT-LCD.

Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities si všiml, že Foxconn, dodavatel některých komponent pro Apple, plánuje investici do pokročilých výrobních linek v Číně produkujících právě TFT-LCD displeje. Produkce tam má začít v roce 2018. V kombinaci s nedávnými informacemi od společnosti Minebea, která Apple zásobuje podsvěcovacími moduly, analytik Kuo usoudil, že Apple v dohledné budoucnosti od technologie TFT-LCD pro displeje u iPhonů neupustí.

Minebea totiž nedávno své investory ujišťovala, že výrobci highendových smartphonů v blízké budoucnosti nezvýší podíl AMOLED displejů ve svých zařízeních. Protože dominantními výrobci highendových smartphonů jsou v současnosti Apple a Samsung a Samsung už ve své řadě Galaxy AMOLED displeje má, dá se předpokládat, že toto tvrzení se vztahuje právě na Apple.

Apple v současnosti používá AMOLED displeje u svých Apple Watch. Nedá se tedy říct, že by byl „věrný“ pouze jedné technologii pro výrobu displeje – od prvního iPhonu je střídá velmi často.

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

  1. The Machine Reply

    otázkou je jestli by vůbec většina lidi vydela rozdil

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *