Předpokládá se, že iPad Pro zvedne upadající prodeje iPadů

iPady tvoří čím dál menší část celkových příjmů Applu, iPad Pro by to však mohl změnit. Tvrdí to analista, podle kterého budou prodeje iPadů v roce 2016 tvořit 15% celkových příjmů Applu.

Analista Daniel Ives z FBR & Co. si myslí, že iPad Pro bude oblíbený v podnikatelské sféře. Prodeje iPadů zvedne. Momentálně tvoří iPady 10% příjmů Applu.

Poslední rok prodeje iPadů skutečně poklesly, ale Apple, stejně jak Ives, vidí potenciál v podnikovém využití. Prvotní iPady byly cíleny na „obyčejné“ zákazníky, ale ty je již tolik nekupují.

iPad Pro má výrazně větší 12.9 palcovou obrazovku a výkonný procesor A9X, který je podle Applu stejně výkonný jako většina přenosných počítačů.

Pokles prodeje iPadů je zapříčiněn zcela prostou věcí. Většina lidí si nekupuje nový tablet každý rok. Tomu nasvědčuje i nedávná studie, podle které je ještě pořád nejpoužívanější iPad 2. Dalším faktorem ovlivňující prodeje může být také představení iPhonu s větší obrazovkou.

CEO Applu Tim Cook se minulý měsíc vyjádřil, že iPad i nadále hraje důležitou roli v ekosystému Applu, zejména na nových trzích. Například v Číně byl pro 40% lidí iPad jejich první zařízení od Applu. Pro 68% první tablet.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *