Touch ID bude v budoucnu rozeznávat jednotlivé prsty

Apple si nechal licencovat novou funkci pro Touch ID, díky které bude tento snímač schopen rozeznávat jednotlivé prsty. To umožní různými prsty zařízení spouštět v jiných režimech.

Touch ID je vlastně snímač otisků prstů u iPhonů a iPadů. Díky němu lze zařízení jednoduše zabezpečit proti odemčení jinou osobou či ověřit identitu při platbě. Nicméně Apple pro něj do budoucna našel nové využití – podle prstu, kterým se zařízení odemkne, se spustí požadovaný režim.

Jeden z těchto režimů by měl mít označení „panic mode“ a měl by sloužit pro případ, kdy by se uživatel cítil být v ohrožení. Po aktivaci tohoto režimu příslušným prstem zařízení automaticky kontaktuje bezpečnostní složky a odešle jim vaši polohu.

Možností pro různé režimy je samozřejmě spousta – může se jednat klidně o spuštění uživatelem zvolené aplikace či funkce. Nicméně v tuto chvíli nelze říct, zda Apple opravdu tuto funkci pro Touch ID v některém budoucím zařízení použije – Apple si nechává licencovat spoustu nápadů a mnohé z nich nikdy nepoužije.

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

  1. neverici Reply

    nak si nedokzu představit, ze bych iphone odemykal malickem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *