GPS v interiéru? Apple takovou aplikaci zřejmě brzy zveřejní

 Apple je nejspíš jen krok od zveřejnění své první aplikace na iPhone pro polohování uvnitř interiérů. V neděli byla spatřena na App Storu.

Vývojář Steve Troughton-Smith na App Storu spatřil aplikaci od Applu jménem Indoor Survey. Údajně by mělo jít o aplikaci, která ukazuje polohu člověka v interiéru. Má to dělat pomocí rádiových vln a senzorů, které obsahuje přímo iPhone.

„Člověk „upouští body“ na mapu v aplikaci, která pak ukazuje, kudy v interiéru šel.“ stojí v popisu aplikace. „Jak chodíte, aplikace kombinuje měření rádiových vln a data ze senzorů uvnitř iPhonu. Výsledek je ukazatel polohy v interiéru bez nutnosti speciálního hardwaru.“

Aplikace se podobá technologii, kterou zkoumal startup WiFiSLAM, který Apple v roce 2013 za 20 milionu dolarů koupil. Ten se zabýval právě analyzováním rádiových signálů z Wi-Fi přístupových bodů pro přesné určení polohy člověka v interiéru.

Indoor Survey je dostupná jen přes přímý odkaz, pomocí vyhledávání ji zatím v App Storu nelze nalézt. Podle popisu se jedná o verzi 1.0, titul byl aktualizovaný 27. října, je kompatibilní s iPhonem, iPadem a iPodem touch, které běží na iOS 9 a je dostupná v angličtině, čínštině a japonštině.

zdroj: appleinsider

This article has 2 comments

  1. Gramofon Reply

    Za týden od představeni na andlojtu 😂😂😂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *