Finanční program Applu škodí velkým operátorům

Nově spuštěný program Applu na financování iPhonů stojí velké americké operátory zákazníky, kteří díky němu přecházejí k menším operátorům.

Apple spustil v USA společně s prodejem nového iPhonu 6s i svůj vlastní program na financování iPhonů. Za necelých 33 dolarů měsíčně tam zákazníci dostanou nový iPhone, nárok na jeho obměnu za novější jednou za rok a navíc i speciální technickou podporu. Tím reagoval na snižování nabídky v USA tolik využívaných dotovaných telefonů při podepsání smlouvy s operátorem na dobu určitou.

Jenže díky tomu začali zákazníci hromadně velké operátory opouštět. Díky finančním programu Applu se pro ně stal iPhone cenově dostupným i bez dotace vázané na „upsání se“ operátorovi. Zákazníci takto zůstali neuvázaní k žádnému operátorovi a mohli u nich přehodnotit poměr kvalita služeb/cena za ně. U mnohých po tomto přehodnocení zvítězili menší operátoři.

Důkazem toho je T-Mobile. Ten je v USA pouze minoritním operátorem, nicméně za poslední čtvrtletí získal 843 tisíc nových zákazníků. Jeden ze dvou největších amerických operátorů, AT&T, naopak 459 tisíc zákazníků ztratil. V USA žije téměř 320 milionů obyvatel, nicméně v takto krátkém období to určitě nejsou zanedbatelná čísla.

Zdroj: patentlyapple.com

 

This article has 2 comments

  1. iApple Reply

    Skoda, ze něco takového není i u nas. Nejakych 8 stovek mesicne?

    • pointzo Reply

      Hele tady by se ti to za 800 moc nevyplatilo v US to máš vydělané i s min mzdou max za 3hodiny :D..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *