Daniel Craig odmítnul ve Spectre používat Android, protože „James Bond používá jen to nejlepší“

Z interních komunikací v Sony vyšlo na povrch, že hlavní hrdina nového Bondovského filmu Daniel Craig a režisér Sam Mendes odmítli ve filmu několika milionovou nabídku product placementu pro mobily Sony nebo Samsung s Androidem. Mohlo by to podle nich poškodit image Jamese Bonda, který „používá jen to nejlepší“.

Diskuze započala už minulou zimu, kdy emaily studia byly napadeny hackery. Podle nich Sony nabídl Danielu Craigovy 5 milionů dolarů za to, že ve filmu použije mobil Xperia Z4.

Nakonec se nabídka zvedla na 18 milionů dolarů za komplexní marketingovou podporu Sony a 50 milionu dolarů za Samsung. I ti chtěli dále zaplatit 5 milionu dolarů za to, že Bond bude ve filmu viděn s mobilem s Androidem.

V emailech dále stálo, že všechny nabídky byly odmítnuty. James Bond používá jen to nejlepší a mobil od Sony podle produkčního týmu není to nejlepší.

Z product placementu ve filmech a TV se postupem času stal velký business a právě filmy s Bondem jsou odjakživa spojovány s těmi nejluxusnějšími značkami, jako je Aston Martin či Rolex. Je tedy poměrné těžké si představit Bonda používat mobil s Androidem.

Apple prakticky odjakživa poskytuje filmovým studiím ke svým produktům volný přístup.

Samsung a Nokia se poslední léta snaží investovat do product placement velmi intenzivně. Mohli jste je vidět například ve filmech Man of Steel, The Amazing Spiderman či Jurassic World. Návratnost však není nijak velká.

Zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

  1. Tomas Reply

    Rolex? Od kdy jsou bondovky spjaty se značkou Rolex, když od jakživa nosí bond Omegy…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *