První recenze o nové Apple TV mluví o inovaci, která není dotažena do konce

Nová Apple TV šla na začátku týdne do prodeje, zítra bude na pultech obchodů a tak se začínají objevovat první recenze. Apple TV 4 přináší několik vylepšení, včetně chytřejší Siri, nového ovladače, redesignovaného rozhraní a App Storu. Jak tyto novinky přispěly k pocitu z nového zařízení?

Ve Wall Street Journal Geoffrey Fowler píše, že čtvrtá generace Apple TV je snaha Applu proměnit vaší televizi „v gigantický iPhone“. Podle něj je středobodem novinek App Store.

Walt Mossberg z The Verge zas píše, že jednou z největších chyb nové Apple TV je neschopnost Siri hledat v App Storu. Uživateli to ztěžuje orientaci v obchodě. Siri také nefunguje ve vyhledávání Apple Music.

Nilay Patel, také z The Verge, se vyjádřil k aplikacím. Většina jich je pouze zvětšených verzí z iPhonu. To se nejspíš časem změní, ale momentálně to moc nepřidává k prezentaci Apple TV jako „budoucnosti televize“.

V recenzi pro BuzzFeed John Paczkowski vychvaluje nový dotykový ovladač. Kombinace dotyků a Siri podle něj dělá ovládání neuvěřitelně intuitivní a jednoduché.

Jednou z funkcí, ze které bylo mnoho lidí nadšeno, je podpora hraní na Apple TV. David Katzmaier v recenzi pro CNET píše, že hraní pomocí jednoho prstu je překvapivě zábavné. Crossy Road si na nové Apple TV prý vyloženě užil.

David Pogue z Yahoo Tech zas vyzdvihuje navigační schopnosti Siri v hledání filmů a seriálů. Hlasové pokyny pro ovládání playbacku jsou prý také přínosné.

Nakonec, New York Times předpovídá, že cena Apple TV půjde časem nahoru. Bude za to moct App Store, na který časem budou přibývat aplikace.

Shrnout by se tak všechny recenze daly do verdiktu, že nová Apple TV je skvělým startem pro „novou éru“ televizí, ale ještě to úplně nedotáhla k dokonalosti. Něco z toho se však vylepší, jakmile začnou přibývat do App Storu aplikace.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

  1. Milan Reply

    Už jí mám objednanou, tak uvidím až vybalim…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *