Akcie Applu padají před zítřejším zveřejněním finanční zprávy

Ačkoli se Applu podle všech předpokladů prodejně daří, trh je stejně před zítřejším zveřejněním finanční zprávy této společnosti nervózní, což se projevilo spadnutím hodnoty akcií Applu.

Apple zítra zveřejní očekávané příjmy pro současné čtvrtletí. Předpokládá se, že podíl Applu na trhu roste a finanční zpráva by tedy neměla znamenat žádné komplikace. Nicméně akcionáři jsou stejně nejistí, což se projevilo propadem hodnoty akcií Applu o přibližně 2,7 % na 115 dolarů za akcii.

To, že výsledek hospodaření bude pravděpodobně pozitivní lze odvodit i z prodejů iPhonu. Počet prodaných letošních iPhonů 6s analytici odhadli na necelých 50 milionů, přičemž minulý rok se v tomto období prodalo iPhonů 6 necelých 40 milionů. Důležité ale je, že minulý rok nebyl pro tohle čtvrtletí ještě spuštěn prodej v Číně.

Prodejní čísla iPadů velmi závisí na nové verzi iPad Pro, která teprve bude vydána, takže žádné odhady v současnosti neexistují. Prodeje Apple Watch zatím nezveřejnil, nicméně pro toto čtvrtletí se odhadují na 2,5 – 6 milionů kusů, což pravděpodobně nevytvoří výraznou částku v příjmech Applu.

Pro minulé čtvrtletí Apple odhadl své příjmy na 49 – 51 miliard dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *